Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Pernilla: Positiv energi och framåtanda sitter i väggarna

- Vi är på god väg att bli Nyköpings mest attraktiva arbetsgivare! Uttalandet innehåller en stor portion självförtroende. Vad är det som är så bra med att arbeta på Nyköpingshem? Pernilla Josefsson, HR-ansvarig berättar.

De senaste årens högkonjunktur har satt fingret på frågan vad som är en attraktiv arbetsgivare, vad som drar till sig de riktig talangerna, den personal som alla vill ha. De som med glädje skuttar ur sängen om morgnarna och tar sig till arbetet fyllda med lust att göra sitt bästa för företaget och arbetskamraterna. De som vill stanna och utvecklas i företaget.

- Vi har lyckats locka till oss många nya talanger och vi är måna om att behålla dem vi redan har, säger Pernilla Josefsson. Vi tror att det beror på att vi är noga med att ha rätt person på rätt plats för bäst nytta för företaget och hyresgästerna.

Hon berättar att i år ligger fokus på att personalen ska få möjligheten att utvecklas, och växa i sina roll samt få personliga utveckling, och det är något som kommer att belysas även framåt.

Nyköpingshem strävar mot att ha en företagskultur med högt i tak och goda möjligheter till inflytande. Frihet under ansvar gör att människor växer, och det är något som företagsledningen tar fasta på. Samtidigt är det viktigt att det finns en bra balans mellan arbete och fritid, och att arbetsgivaren är tydlig med vilka förväntningar som finns.

- När jag jobbar, jobbar jag, och sen är jag ledig, förenklar Pernilla. Då kan jag vara utvilad och alert på jobbet. Idag när vi får mer flytande gränser mellan arbete och fritid kan det ibland vara svårt att navigera, men även där tycker jag att vi lyckas bra.

Så till sist en alldeles särskild konkurrensfördel som gör att målet att bli Nyköpings mest attraktiva arbetsplats är realistiskt: hyresgästerna.

- Den positiva respons som vi får från våra hyresgäster är många gånger det som gör dagen, som får oss att skutta upp ur sängen redo att lösa problem, städa, reparera, klippa, rensa, skotta – ja, det som behövs för en bra boendemiljö.

 

Kvadrat nr 1 2019

Text: Carina Wilhelmsson
Foto: Bobo Lindblad