Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Utredning om vilken efterfrågan som finns av laddplatser

Ladda eller inte ladda hemma? Hur stor efterfrågan finns det bland Nyköpingshems hyresgäster att kunna ladda elbil under nattten i närheten av bostaden? Just nu pågår en enkätundersökning som tar reda på det.

- Vi vill veta hur viktig frågan om långtidsladdning är bland våra hyresgäster, säger Lukas Briheim, projektledare inom hållbarhetsfrågor. Därför skickar vi imorgon ut en kort enkät på mejlen till alla hyresgäster som har en aktuell e-postadress. Vi behöver veta läget just nu och hur de tänker sig sitt behov några år framåt i tiden.

Svaren kommer att ingå i den utredning som Lukas Briheim gör rörande vilka möjligheter som tekniskt och praktiskt finns för att sätta upp laddplatser i de olika områdena, kontra hyresgästernas efterfrågan och betalningsvilja.

- Det finns många aspekter på det här att ta hänsyn till innan vi gör några invesrteringar. Jag ska leverera en så tydlig bild som möjligt till styrelsen som i sin tur ska ta beslut om hur vi ska arbeta vidare. Då är det jätteviktigt att alla som är intresserade av elbilsladdning svarar på enkäten och ger sin syn på frågan!

Enkäten är öppen i två veckor.