Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Uteplats & tomt

Vilka möjligheter har du att fixa till på den egna uteplatsen eller tomten, och vem ska sköta om den? Här berättar vi hur det fungerar.

Man som står vid sin uteplats och håller ett vattenpass i ena handen.

Det här sköter du om

Välskötta egna ytor

Det kan vara trevligt att sätta sin egen prägel på utomhusytorna. Kanske vill du ha en markis som skydd mot sol och regn och ett trallgolv. Eller så vill du kanske att barnen ska få bada i en pool eller hoppa studsmatta på tomten. Då finns det regler att känna till.

Du ansvarar för att din uteplats eller tomt är välskött:

  • Håll ytorna snygga och fria från till exempel sopor och bildäck.
  • Klipp gräs och buskar samt rensa rabatter.
  • Underhåll staket, plank och trallgolv.
  • Skotta och sanda gången från din dörr ut till gatan.

Badpool

På inhägnad tomt

Badpool kan du få ha på den egna tomten om den är inhägnad och om vi har beviljat tillstånd innan den sätts upp! Det är aldrig tillåtet med badpooler på de gemensamma ytorna i våra områden.

Du ansvarar för säkerheten och poolen får inte fyllas med varmvatten från Nyköpingshems uppvärmningssystem.

Studsmatta

På egna tomten

Studsmatta kan du få ha på den egna tomten om vi har beviljat tillstånd innan den sätts upp! Det är aldrig tillåtet med studsmattor på de gemensamma ytorna i våra områden.

Betala & återställa

Under eget ansvar

Allt som du bygger eller monterar betalar du själv för och det blir ditt ansvar att underhålla det. Om du inte sköter underhållet har Nyköpingshem rätt att kräva att det du gjort tas bort. När du flyttar ska du kunna återställa uteplatsen eller tomten till det skick det hade när du flyttade in - om inte nästa hyresgäst vill överta ansvaret.