Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Individuell mätning och debitering i 200 lägenheter

Pressmeddelande: Betala bara för det vatten du förbrukar. Då sparar du både pengar och naturresurser. Det är något som de flesta hyresgäster ser som positivt och därför räknar Nyköpingshem med att den förändring som snart införs i till att börja med cirka 200 lägenheter välkomnas med öppna armar.

- Vi börjar med att få igång systemet i de fastigheter som redan är tekniskt förberedda för det, säger Mikael Vestin, projektchef vid Nyköpingshem.

Nyproducerade fastigheter och de som genomgått stora ombyggnader de senaste åren har mätsystemet implementerat och det är de som blir först ut när nu Nyköpingshem startar upp med IMD.

- Vi ser det som en bra utveckling mot ett hållbart samhälle, menar Mikael Vestin.

De berörda hyresgästerna kommer att kunna se sin nuvarande vattenförbrukning på hyresavierna under tre månader innan den faktiska debiteringen sätter igång.

- På så sätt vill vi göra dem medvetna om hur mycket vatten de gör av med och vad det kommer att kosta. Det kan motivera till att minska på vattnet och därmed utgifterna. Eftersom de här lägenheterna får en lägre hyra när vattnet inte längre ingår finns det en möjlighet att spara en slant.

- Det känns rättvist att hyresgästen betalar för det som förbrukas, varken mer eller mindre.

Nyköpingshem kommer successivt att införa IMD i alla fastigheter och har förhandlat med Hyresgästföreningen om hur mycket vattnet ska kosta per kubikmeter och hur mycket hyran ska reduceras utifrån lägenhetsstorlek.

 

För mer information, kontakta

Mikael Vestin

Projektchef, Nyköpingshem

0155-755 42

mikael.vestin@nykopingshem.se