Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Förhandlingen om Nyköpingshems hyror klar

Pressmeddelande: 4,78 procent blir den generella hyreshöjning från 1 juni 2023 för Nyköpingshems hyresgäster som betalar varmhyra. För hyresgästerna med kallhyra blir höjningen 2,90 procent. Det står klart efter att förhandlingarna mellan bostadsbolaget och Nyköpingshem avslutats.

För lägenheter producerade efter 2011, som omfattas av så kallad presumtionshyra, blir den generella hyreshöjningen 2,86 procent. Lokaler och förråd med förhandlingsklausul, samt bilplatser, blir höjningen 4,70 procent. Det allmännyttiga bostadsbolagets höjning är i nivå med de privata hyresvärdarnas.

- Vi har samma kostnader som vilket bolag som helst, allmännyttan är inte på något vis undantagen de ekonomiska konsekvenser som inflationen medför, menar Anders Sjöberg som är administrativ chef på Nyköpingshem och ansvarig för företagets ekonomi.

- Jag hade velat se en något högre höjning för att vi skulle fått täckning för ökade taxebundna kostnader för till exempel vatten och sophämtning.

- I nuvarande läge får vi ta vårt ansvar för att inte driva på inflationen ytterligare. Men över tid är hyresintäkter som ger oss kostnadstäckning nödvändiga för att säkerställa en långsiktig fastighetsförvaltning, så att vi kan fortsätta ha attraktiva och ändamålsenliga bostäder, avslutar Sjöberg.

 

För mer information, kontakta

Anders Sjöberg

Administrativ chef
0155-755 15
anders.sjoberg@nykopingshem.se