Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Fint initiativ för samverkan och aktiviteter

"Tillsammans Framåt" var namnet på den aktivitetsdag som MS Ungdomsförening arrangerade i Brandkärr på fredagseftermiddagen den 18 juni med stor uppslutning från olika håll i stan.

Bland hoppborgar och matstånd flockades folk för att umgås, leka, spela fotboll och äta. Många  Brandkärrsbor, men även folk från andra delar av stan, hade lockats att besöka området runt fotbollsplanen i Brandkärr den här eftermiddagen och kvällen som bjöd på gemytlig stämning i solskenet med avbrott för skurar.

MS Ungdomsförening drivs av unga vuxna där många har sin hemvist i Brandkärr. De vill verka för aktiviteter och meningsfull sysselsättning för barn och ungdomar i området och till den här familjedagen hade de bjudit in polisen och räddningstjänsten att vara med och mingla och avslutningsvis spela brännboll.

- Självklart vill vi vara med och skapa naturliga kontaktytor med folk här i området, säger polisen Per-Emil Engström. Vi är också mycket här till vardags, utan att något särskilt har hänt, för att bygga relationer, berättar han. 

Att föreningen drivs av unga och riktar sig till unga ser han som ett bra koncept.

Sara Ceesay, en av eldsjälarna i föreningen berättar att det här är ett av flera evenemang som är på gång.

- Vi och våra 100 sommarjobbare kommer tillsammans att planera och genomföra mer sånt här, berättar hon. Det är roligt att det händer positiva saker som aktiverar folk och det är positivt att lära sig att planera, organisera och göra verklighet av planerna, menar hon.

Det är Region Sörmland som finansierat ungdomarnas kanske första sommarjobb hos föreningen, berättar Sara. Sommarjobbarna kommer också att plocka skräp och bidra till att området hålls fint, en nog så viktig arbetslivserfarenhet. Redskap, utrustning och tillgång till samlingslokal sponsrar därför Nyköpingshem med. Till allas nytta och glädje.