Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Nyköpingshem köper mark för skärgårdsnära bostäder

Pressmeddelande: 19 hektar sjötomt i Buskhyttan är det senaste markköpet för Nyköpingshem. Här finns möjlighet för Nyköping att växa med ett helt nytt bostadsområde, Marsviksstrand.

Nu är det klart att Nyköpingshem köper det gamla sågverksområdet i Buskhyttan.  Den 19 hektar stora tomten gör det möjligt för Nyköping att växa och för Nyköpingshem att på sikt etablera ett helt nytt bostadsområde – med ett unikt havsnära läge vid Marsviken.

- Här kan vi komma att bygga ett varierat område med olika sorters bostäder och verksamhetslokaler, säger Johan Eriksson, vd vid Nyköpingshem.

Möjligheten finns att Nyköpingshem låter bygga olika boendeformer så att hyresrätter blandas med bostadsrätter. Det kan komma att ske i egen regi eller tillsammans med andra aktörer.

- Nyköpingshem kan med det här markförvärvet tillvarata redan tidigare använd mark. I det här fallet ett gammalt industriområde med en mycket vacker placering och i ett av få väderstreck åt vilket Nyköping kan växa, säger Carl-Åke Anderson, styrelseordförande vid Nyköpingshem.

- Vi är helt trygga i att Nyköpingshem, som är fast förankrade lokalt, är rätt aktör för att fortsätta utveckla området. Det är en långsiktig ägare och förvaltare som nu tar vid och planerar området för bostadsändamål och inför framtiden, Thomas Carlsson, Faviol AB.

Förvärvet ligger i linje med Nyköpingshems ägardirektiv att skapa förutsättningar för framtida nyproduktion - utifrån marknadens behov och efterfrågan.

 

För mer information, kontakta

Johan Eriksson

Vd, Nyköpingshem AB

0155-755 43

Johan.eriksson@nykopingshem.se