Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Ny ordförande

Pressmeddelande: Nu är det klart vem som blir ny ordförande för Nyköpingshem AB.

Det är med stort engagemang för bostadsfrågor som Carl-Åke Andersson, välkänd Nyköpingspolitiker, tar över som ordförande för Nyköpingshem AB och lämnar sin post som kommunfullmäktiges ordförande.

- Bostaden är en extremt viktig del i folks liv, så det är ett spännande uppdrag som jag ser mycket fram emot!

På sätt och vis är det här en come back. Carl-Åke ingick i styrelsen för Nyköpingshem i början av 1990-talet. Sedan dess har uppdragen inom s-politiken varit många och varierande och engagemang inom socialnämnden, äldre- och handikappnämnden och den nuvarande som ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden ser han som bra erfarenheter för att driva kommunala bostadsfrågor.

- Nyköpingshem är ett väldigt välskött bostadsbolag, det gillar jag som en man av ordning och reda. Jag ser inte att jag kommer att vilja göra några stora förändringar, menar Carl-Åke Andersson.

Men att vara med och ge sitt perspektiv på bostadsfrågor är ett driv och nya ägardirektiv är bland det första som han, som en del av styrelsen, kommer att vara med och utforma. Direktiven är viktiga verktyg för företagets utveckling så att både kommunen och företaget får det bästa möjliga av det.

- Med Carl-Åke Andersson som ny ordförande garanterar kontinuitet - vilket den stabilitet och trygghet som ett allmännyttigt kommunalt bostadsbolag ska stå för, säger Nyköpingshems vd Johan Eriksson.