Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Henning - från teknik till ljuv musik

På jobbet är han specialisten. Privat är han gitarristen. Och något av impressionisten. Du har hört hans musik i radio, kanske har du sett honom spela live. Låt oss presentera Henning Ejnefjäll – eller Armadillo King som han också lystrar till!

Specialist inom IT

2019 infördes ytterligare en specialisttjänst på Nyköpingshem, den som IT-ansvarig, och in klev singer-songwritern Henning Ejnefjäll.

Med facit i hand var tajmingen fenomenal. Utan en IT-specialist som flyttat över företagets system till digitala molntjänster hade pandemins distansarbetande blivit betydligt svårare att hantera.

- Våra digitala arbetsverktyg ska vara tillgängliga och enkla att använda samtidigt som de ska ha en hög säkerhet, som vi bland annat får genom tvåfaktorautentisering, förklarar Henning.

Hans arbetsdagar är fyllda med högt och lågt och klyschan ”många strängar på sin lyra” passar faktiskt riktigt bra i sammanhanget. Som ensam i sin profession får han hantera det mesta som dyker upp och fördela sin tid mellan allt från strategiska utvecklingsfrågor till kraschade datorer. Hans lediga dagar är däremot fyllda med toner.

Den musikaliska resan

Från att ha varit tonåring som spelade andras låtar i band på 80-talet har Hennings musikaliska resa gjort honom till ett välkänt namn, åtminstone inom länet. Många har hört låten ”Vår stad” som gavs ut 2015. Den är lätt att relatera till, inte bara som Nyköpingsbo.

90-talet var en intensiv musikperiod i Henning liv och han gav ut en egen platta. Att fortsätta hålla det tempot även som student och senare småbarnsförälder blev svårt. Musikskrivandet fick ta en paus. Men för en konstnärssjäl som Henning ligger låtarna alltid på lur.

- Jag tror att alla har tusen låtar inom sig, det gäller bara att locka fram dem, hamna i miljöer och situationer som inspirerar.

Nuförtiden har han mer tid för det. Och resurser. Hemma i källaren finns en fullt utrustad inspelningsstudio.

- Det krävs inte alls samma ekonomiska muskler för att producera musik idag som på 90-talet.

På Spotify, Youtube och lokalradions topplista P4 Nästa spelas hans låtar. När pandemin är över längtar han efter att ge sig ut och möta publik igen.

Artistnamnet Armadillo King och att sjunga på engelska är ett nytt steg i musikkarriären. Namnet är en vidareutveckling av bandet Armadillo Five som han spelade i för länge sedan. Att det är han som är kungen är tydligt. Hur betydelsen för armadillo (bältdjur) knyter an låter vi vara osagt.

När Henning återigen iklär sig rollen som IT-specialist vill han öka tjänsteutbudet online så att fler ärenden kan göras med hjälp av digital självservice. I horisonten ser han ”smarta hem” komma, med lösningar för att spara energi och vitvaror som felanmäler sig själva. Men innan dess lanseras en sprillans ny hemsida för Nyköpingshem. Något att också se fram emot till årsskiftet 2022.

Text: Carina Wilhelmsson
Foto: Bobo Lindblad

Kvadrat nr 1 2021