Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Erik tog Steget

Han har tagit många olika steg i livet, bott i olika delar av världen, provat på många yrken. Just nu är han uthyrare. Möt Erik Kaill som trivs i nuet men förbereder sig för att ta nästa steg.

Hyr ut lägenheter och lokaler - nu

I drygt två år har Erik Kaill arbetat som uthyrare med särskilt ansvar för lokaluthyrningen. Med ett hundratal lokaler inom fastighetsbeståndet och 4 000 bostäder blir det ändå lägenhetsuthyrning som han ägnar större delen av sin vardag åt. Och det gillar han. Samarbetet och prestigelösheten mellan de tre uthyrarna, övriga kundcenter och hela företaget gör det kul att gå till jobbet. Och lägg till att chefen gör ett strålande jobb, så förstår alla att Erik tycker att förutsättningarna är riktigt bra.

Varierat yrkesliv

Två år. Det är ganska lång tid på samma ställe för att vara Erik. Som han själv beskriver det har han varierat sig en hel del i sitt liv. Bott ömsom i Sverige, ömsom i Kanada där han har sina rötter. Ömsom varit anställd, bland annat som verksamhetsansvarig för Kultur och fritid på kommunen, ömsom drivit hotell i Dala-Järna tillsammans med frun Lisa. I 20-årsåldern var han politiskt aktiv. Numera tycker han att det känns bra att vara i allmännyttans tjänst, för bostäder spelar en viktig roll i folks liv och att i möjligaste mån kunna erbjuda lägenheter i alla lägen är motiverande.

- I mitt jobb som uthyrare måste jag dock göra affärsmässiga bedömningar och det kan kännas lite hårt ibland när jag måste neka någon en bostad.

Något som däremot helhjärtat är glädje är mötet med hyresgäster som för första gången får komma in i sina nybyggda lägenheter för att mäta om möblerna får plats och gardinerna räcker till. Vid de tre senaste nyproduktionerna har Erik varit med.

- Folk är så entusiastiska över att få chansen att hyra något helt nytt!

Vill fortsätta utvecklas mot nya roller

Att stagnera ingår inte i Eriks tankar. Arbetet som uthyrare passar livet just nu men det är ingen hemlighet att han vill utvecklas vidare. Därför valde han att ansöka till Nyköpingshems kompetensförsörjningsprogram kallat Steget. Genom det har han under året läst högskolekurser på distans inom organisation och ledarskap samt retoriskt skrivande, kurser som han länge funderat på att genomföra men först när arbetsgivaren kom med erbjudandet blev det av.

- Jag har varit ledare inom olika områden, och jag tänker att jag kommer att vara någon slags arbetsledare i framtiden med. Jag ville vässa min kompetens att organisera, skriva och uttrycka mig och vet ju hur viktigt det är att ”få papper på” det, och det har Steget gett mig.

Exakt vad hans utökade kompetens kommer att leda till vet han inte, men kunskap sitter ju som bekant sällan i vägen.

 

Text: Carina Wilhelmsson
Foto: Bobo Lindblad

Kvadrat nr 2 2020