Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Christer & Maria - essensen av kompetensen

Christer har ägnat hela sitt yrkesliv åt att serva hyresgäster och Maria är en av medarbetarna som började i kölvattnet av företagets omorganisation 2018. Två personer med många olikheter men som ändå har mycket gemensamt.

Veteranen och rookien

Året var 1976. Den nyblivna studenten Christer Hallqvist började sin karriär som fastighetsarbetare på Nyköpingshem. Men någon nybörjare var han inte egentligen. Under tre somrar hade redan nosat på jobbet – och fastnat för det. Så pass att han fortfarande står till Nyköpingshems tjänst, 43 år senare.

Christer satsade hela sitt yrkeskapital hos Nyköpingshem

Vad är det som fått Christer att satsa så gott som hela sitt yrkeskapital hos Nyköpingshem?

- Träffa människor och lösa problem har alltid varit grunden i mina yrkesroller och det gillar jag, berättar Christer. Men förutsättningen för att jag stannat är att jag får påverka hur mitt arbete ska utföras, att mina kunskaper och erfarenheter formar min vardag, helt enkelt. Och sen har vi mycket roligt tillsammans, det är jätteviktigt!

Först var han sommararbetare, sedan fastighetsarbetare och efter en vidareutbildning blev det elektriker. Biträdande förvaltningschef och fackklubbsordförande finns också på cv:t och nu är det lägenhetsbesiktningar som fyller hans dagar. Ganska varierade uppgifter genom åren, alltså. Och tryggt, eller?

- Nyköpingshem är en trygg arbetsgivare. Visst har det stormat lite ibland, och när jag var yngre oroades jag av omorganisationer – men det gör jag inte längre, ler Christer.

Maria bytte bransch

Rookien heter Maria Edenborg. Hon är undersköterskan som började sin yrkesbana inom särskolan. När familjesituationen förändrades sökte hon sig till fastighetsbranschen och fick jobb som miljövärd hos Botkyrkabyggen. Det kom att följas av en rad andra roller inom samma företag. Efter att ha pluggat ett år till förvaltare fick hon tjänsten som områdesassistent, med inriktning på brand- och vattenskador. Nu är hon Nyköpingshems områdesassistent i Brandkärr, Perioden, Isaksdal, Stenkulla och Rosenkälla.

Det är lätt att bli en i gänget på jobbet märker Maria, men det visste hon ju inte när hon sökte till Nyköpingshem – så vad var det som lockade?

- Här är jag mer ute i verksamheten och får ett helikopterperspektiv så möjligheten att vara med och utveckla områdena är större än på mitt förra jobb, berättar hon. Jag tycker också om att vi gör så mycket arbeten i egen regi, det skapar engagemang hos personalen och ger bra kvalitet!

Allmännyttans stora sociala ansvar är också något som både Christer och Maria vill vara en del av.

- Det känns bra att tillhöra ett bolag vars värde inte enbart mäts i pengar. Vi är lösningsorienterade och värnar om våra hyresgäster – och om varandra!

 

Text: Carina Wilhelmsson
Foto: Bobo Lindblad

Kvadrat nr 1 2019