Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Välkommen in under takåsarna

Med braskaminen muntert sprakande i bakgrunden hälsar vi på hemma hos Katarina och Jörgen Andersson i deras takvåning på Brandholmen. I tre år har de bott här, och de trivs med varenda kvadratmeter.

- Ibland känns det som en ofattbar tur att vi lyckades byta till oss den här fina lägenheten, säger Katarina. Innan bodde vi tio år i en tvåa på S:t Annegatan och när vi såg den här föll vi direkt.

Hon visar oss runt i sitt ombonade hem. Väggar och möbler är genomgående ljusa. Sin egen prägel sätter hon  med detaljer i varma färger. För att få in naturen arrangerar hon pinnar, stenar och kristaller och de stora fönstren i vardagsrummet, liksom den inglasade terrassen, är idealiska för gröna växter. Och sjöglimt finns det också.

- Egentligen har det varit dags för omtapetsering för länge sedan, men vi tycker inte riktigt att det behövts så vi har en bra hyresrabatt istället, berättar Katarina och makar sig närmare Jörgen.

Precis som i alla lägenheter på översta våningen i Nyköpingshems hus på Brandholmsvägen finns en värmande brasa, men den sköna atmosfär som råder här beror inte bara på den.

 

Katarinas och Jörgens lägenhet

  • Brandholmsvägen 44
  • Byggt 1993
  • 4 rum och kök
  • 98 kvadratmeter
  • 8 990 kronor/månad (2018)

 

Kvadrat nr 2 2018

Text: Carina Wilhelmsson                                           
Foto: Bobo Lindblad