Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Nära till naturen

Att jobba i djungelrummet är helt okej. Att sova där också. Och spa i badrummet funkar alldeles utmärkt. I det lilla radhuset i Stigtomta trivs Jill och dottern Alma som fisken i vattnet.

- All service jag behöver finns i Stigtomta. Ica, macken, pizzerian. Och vi är nära naturen, kossorna går här borta, säger Jill Svensson och pekar ut genom vardagsrumsfönstret. Vill jag odla så är det också en enkel sak att ordna.

Altanen utanför vardagsrummet har Jill själv målat och underhållit. Utanför finns gräs- och lekytor, säkert avgränsade med stängsel mot TGOJ-banan som löper längs skogsbrynet.

När familjen flyttade in i radhuset på Hallavägen våren 2019 var det omtapetsering som gällde. I alla rum. Valet föll på ljusa toner som fungerar bra tillsammans med den moderna stil som Jill blandar med äldre möbler och föremål som har en personlig koppling till henne. Det som sticker ut mest är det hon kallar djungelrummet.

- Först hade Alma det här som sitt, med djungeltema fullt ut, berättar Jill när hon visar oss sitt sovrum med leopardtapet. Nu försöker jag tona ned det lite så att det ska passa mig. Alma har fått ett prinsessrum istället.

Det forna djungelrummet har dessutom tjänstgjort som Jills arbetsplats sedan coronautbrottet i våras. I vanliga fall jobbar hon på If Skadeförsäkring inne i Nyköping.

I Almas rum är det också full aktivitet. Mat lagas i leksaksköket och dockor och gosedjur får smaka. Kattungen Doris med.

För en badfantast som Jill har badrummet kanske inte riktigt den standard som hon skulle önska, men med ett nytt badkar, ljus och dekorationer har det en mysig spa-känsla.

Det är inte bara det trevliga radhuset som skapar trivsel. Enkla saker som att grannarna säger hej och byter några ord med varandra, träffas, grillar och gör utflykter tillsammans spelar stor roll, tycker Jill.

 

Jills radhus

  • Hallavägen 11
  • 3 rum och kök
  • 79 kvadrat
  • 5 751 kronor/månad i kallhyra (2020)

 

Kvadrat nr 2 2020

Text: Carina Wilhelmsson
Foto: Bobo Lindblad