Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Här bor Li

Visst var det skönt att kök och badrum var både stam- och ytrenoverade, tyckte Li Hyvönen när hon och sonen flyttade in i trean på Jupitervägen i vintras. Och alla väggar och golv var fräscha. Men det var andra ytor som avgjorde valet.

Det är ett välbekant ansikte som möter oss i dörren på tredje våningen i Stenkulla. För här bor Li Hyvönen. I 18 år har hon servat kunder på Happy Homes. Nu får vi se oss omkring i den lilla hemtrevliga trean som hon och sonen Ludwig bor i sedan i januari.

- Kökssoffan och tvättmaskinen fick plats, annars hade det inte blivit någon flytt! skrattar Li men menar allvar.

Myset i kökssoffan i matvrån vill hon inte vara utan, och bekvämligheten med egen tvättmaskin till sonens fotbollskläder kan hon inte vara utan.

Efter fem års köande fick Li chansen på den här lägenheten. Att den var så gott som nyrenoverad kändes skönt, då kan hon lägga sin energi på att måla om möbler och piffa med färg och detaljer.

- Bästa barndomsbyrån, utbrister Li och visar oss en hög byrå som bytt skepnad många gånger och nu har tapetserade lådfronter. Fast nu har limmet släppt och det börjar bli dags att ge den en ny omgång.

- Mina möbler har många liv.

Inspirationen kommer så klart från arbetet i måleributiken, men också från resor. Som propellerflygplanet på den inglasade balkongen. På Teneriffa såg Li något likande. När hon sprang på en här i stan klickade det till.

- Jag köper sällan souvernirer, men idéer samlar jag gärna på!

 

Lis lägenhet

  • Jupitervägen 37
  • Byggt 1960 – kollas upp
  • 3 rum och kök
  • 65 kvadratmeter
  • 7 200 kronor/månad (2019)
  • Stamrenoverad 2016

 

Kvadrat nr 2 2019

Text: Carina Wilhelmsson                                    
Foto: Bobo Lindblad