Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

För oss har storleken betydelse

Vilka flyttade in i kvarteret Åkroken? Vi träffar en av familjerna som knappt trodde att det var sant när de fick möjligheten att vara med och fylla platsen med nytt liv.

- På sätt och vis är det här vårt första gemensamma hem, berättar Malin Ström som bor i en av femrummarna tillsammans med sambon Andreas Larsson och fyra barn, hund och katt.

När Malin, Jesper och Oliver flyttade till Andreas, Minetta och Teo i deras lägenhet i Harg blev det trångt om saligheten. De behövde en bostad där alla fick bättre plats - och som de kunde sätta gemensam prägel på.

- Vi har egentligen ganska olika inredningsstilar, tycker Malin.

För hennes del är idealet vitt, enkelt och lite retro, medan Andreas vill smacka på med färg.

- Vänta bara tills mina tavlor kommit upp på väggarna, då kommer det synas mycket mer att jag också bor här!

Att bo så pass stort, centralt och dessutom alldeles nybyggt är förstås inte gratis och när Malin och Andreas drömde om Åkroken trodde de inte att de skulle ha råd att bo här. Men det har de och tycker att det är väl spenderade pengar relaterat till det de får i utbyte. Närheten till det mesta har också hjälp dem att spara både tid och pengar.

- Ingen av oss har körkort så förr la vi mycket pengar på bussen och fick planera för att kunna ta oss någonstans.

För Malins del är det skönt att pojkarna nu har så nära till skolan att de kan klara sig själva. Det tjänar hon minst en timme på varje dag och tar cykeln till serviceboendet där hon jobbar. För Andreas del tar det någon minut att gå till jobbet på Teater Sörmland tvärs över det som ska bli den nya parken vid ån. Och att ta hundrundan utmed åpromenaden, det är vardagslyx.

- Vi kommer också att få mycket lättare att göra saker mer spontant när vi bor här!

De ser fram emot allt roligt som staden, hamnen och kulturlivet har att erbjuda – bara pandemin släpper sitt tag.

Kvadrat nr 1 2021

Text: Carina Wilhelmsson
Foto: Bobo Lindblad