Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Välkommen hem till Vivien

På 38 kvadratmeter har Vivien Szabo inrett sin första alldeles egna lya. Med smarta lösningar får hon plats för många vänner. Häng med in!

Som nyinflyttad i den lilla, men förhållandevis rymliga, ettan på tredje våningen Allhelgonavägen har Vivien precis kommit i ordning. Hon har hunnit montera ihop sina nya möbler och få till det där myset med tavlor på väggarna, växter, småbord med doftljus med knastrande vekar, kuddar och filtar så som hon önskar. Någon lampa återstår att få upp, liksom gardiner som ska göra rummet mer ombonat.

- Jag gillar att det är ett avskilt kök… dörröppningen mellan rummen räcker för att det ska bli ett fint flöde, säger Vivien och visar runt i det fräscha köket som också har rymlig en matplats.

Här har hon bott sedan i höstas, när erbjudandet om ett förstahandskontrakt äntligen kom. Under pandemin har det varit svårt att visa lägenheter så det var något av en chansning. Men för Vivien, som stått i bostadskön i fem år och hyrde en relativt dyr möblerad bostadsrätt för att kunna flytta hemifrån, var det aldrig någon tvekan om att den här lägenheten skulle bli en lyckträff.

- Det var ingen stor grej för mig att tacka ja till den osedd, jag såg ju hur den var planerad och var den låg. Resten löser sig, tänkte jag.

Vivien har valt att återvända till uppväxtstaden Nyköping för närheten till sina vänner. Hon tar hellre pendlingen till jobbet på Willys i Flen än offrar den. För det är viktigt att umgås. Därför är hennes nya soffbord så perfekt med sina små sittpuffar som kan dras fram under glasskivan. Här finns det plats för många.  

Fakta

Allhelgonavägen 16B

1 rum och kök

38 kvadratmeter

3 904 kronor/månad

 

Kvadrat nr 2 2021

Text: Carina Wilhelmsson
Foto: Bobo Lindblad