Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Tillbaka till Mejramvägen

Vitaste vitt. Det är det både ute och inne på nyrenoverade Mejramvägen. Michelle Figur och Bastian har återvänt till radhuset som känns som nytt - och gjort det till sitt igen.

- Jag gillar när det är stilrent med en liten touch av trashigt, precis som min frisyr…, ler Michelle Figur när hon visar hur hon har det i sitt nygamla hem.

Det är mestadels möbler och grejer i vitt, svart och grått hon valt. De står sig fint mot den genomgående vita inredningen i fyrarummaren hon delar med sin sexåriga son. Hon vill hålla det ljust, men faller också för sådant som inte är helt perfekt. Som tavlan hon fått i present av en vän. Den personifierar henne som en pedant som också vill ha det lite rivigt.

Hon är lättad över att hemma igen efter nio månader som inneboende hos sin faster i Stigtomta. Det var jobbigare än hon trodde att bo borta. Viljan att göra boplatsen till sin egen satt djupt, men det var ju ingen idé att försöka med det under den relativt korta tid som renoveringen pågick.

Michelle jobbar som kranförare på SSAB. Dagligen åkte hon förbi byggarbetsplatsen på väg till jobbet och det var frustrerande.

- Är det inte färdigt snart?! Det var nästan så jag ville in och hjälpa till för att få flytta hem tidigare, säger Michelle.

Men projektet löpte på som det skulle och mitt i smällkalla vintern flyttade de tillbaka. Det är inte bara var ett snyggare, utan också betydligt varmare, hus att bo i, konstaterade hon snabbt.

- Det är absolut värt 2 500 kronor mer i månaden. Vi kan inte bo bättre…

För någon typisk radhustjej såg inte Michelle sig som förut, men hon har ändrat sig. och Radhuslivet passar henne.

- Det är barnbra här – och mammabra också. Vi behöver bara gå ut på gården så finns det vänner att umgås med – om och när vi vill.

 

Fakta

Mejramvägen 38

4 rum och kök

93 kvadratmeter

10 694 kronor/månad (aktuell hyra för 2022)

 

Kvadrat nr 1 2022

Text: Carina Wilhelmsson
Foto: Bobo Lindblad