Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Det ska kännas bra att komma hem

Gott om plats för lek och familjeliv. Goda förutsättningar för ett fint hem. När den rymliga och stamrenoverade trean på Ortvägen blev ledig var beslutet att anmäla intresse för att få hyra den inte svårt. Sedan ett år tillbaka är den familjen Nuur-Farahs hem.

- Det var fräscht när vi flyttade in och köket och badrummet är ju i princip nytt, men vi ville ha våra egna färger på väggarna…, säger Yunis Farah när vi hälsar på.

Och det är inte några konstigheter, särskilt inte för någon som själv är målare. Så Yunis målade och tapetserade om det mesta. Ayan inredde.

Numera driver Yunis sin egen målerifirma JF Måleri & Design. För läsarna kan han vara ett välkänt ansikte, för när han var anställd på Sandå renoverade han hemma hos många av Nyköpingshems hyresgäster.

Ayan Nuur pluggar till barnskötare på Komvux. Att hon är intresserad av heminredning märks, levande ljus och prydnadsföremål står grupperade och skapar fina blickfång i kök, vardagsrum och föräldrasovrummet.

Snyggt och prydligt vill paret ha det – även om det är viktigt att det finns plats för sönerna Imrans och Abdullahis lekar. Med eget barnrum och luftiga gemensamma ytor, och grönskande bilfria innergårdar och många kompisar i området, finns det bra förutsättningar för den uppväxt som de vill ge sina barn.

- Förut bodde vi så trångt, minns Ayan, och syftar på tvårummaren som var deras första gemensamma bostad.

- Vi har alltid bott hos Nyköpingshem, berättar Yunis som är uppvuxen i Brandkärr, medan Ayan hörde hemma i Arnö innan de gifte sig.

- Det ska kännas bra att komma hem, och det gör det till en ren och fin lägenhet! är deras motivation.

 

Fakta

Ortvägen 1

3 rum och kök

88,5 kvadratmeter

Byggår 1969

7 865 kronor/månad

 

Kvadrat nr 2 2022

Text: Carina Wilhelmsson
Foto: Bobo Lindblad