Uthyrningspolicy - Förråd

I våra hus finns ofta förråd och extra utrymmen som går att hyra.De är främst till för våra bostadshyresgäster, vilket betyder att det bara är du som har ett hyresavtal hos oss som kan boka det som är ledigt, trots att listan över lediga förråd visas för alla.

 

Är du hyresgäst idag och önskar ett extra förråd ska du göra följande:

  • Logga in dig på hemsidan.

  • Registrera en intresseanmälan för förråd.

  • Anmäla ditt intresse på de förråd som är lediga.

Uthyrningsordning

Det här är våra regler för uthyrning av förråd är följande:

  • Hyresgäster i det aktuella bostadsområdet/kvarteret som förrådet ligger i prioriteras.

  • Det är bara i undantagsfall som förråd kan erbjudas till hyresgäster från andra områden.

  • I sällsynta fall kan vi erbjuda förråd till dig som inte är hyresgäst hos oss. Då gäller det enbart de förråd som kan nås utan att behöva tillträde genom källargång eller trapphus.

 

Uthyrning till dig som har flest köpoäng

Gör en intresseanmälan om du är intresserad av att hyra ett förråd. Uppdatera den sedan minst en gång om året (enklast här via hemsidan).

När du har visat intresse för ett ledigt förråd och har flest köpoäng, får du ett erbjudande om avtal.

För att tecka avtal ska du kunna visa att du har betalningsförmåga och inte har några tidigare anmärkningar på skötsamhet.

Du kan tacka nej till ett erbjudande om hyresavtal en (1) gång. Säger du nej fler gånger halkar du ner i kön och får börja om med ett nytt ködatum.

Tänk på att det ska vara samma person i hushållet som står på bostadsavtalet som på avtalet för förrådet. Uppsägning av bostadsavtalet innebär också uppsägning av avtalet för förrådet.

 

Förtursregler vid byte

Förtur i kön ges inte.

 

 

BARA FÖR HYRESGÄSTER

Förråden är i första hand till för våra hyresgäster. Därför är det bara hyregsäster som kan skapa en intresseanmälan och boka sig på lediga objekt.