Störande granne

Blir du störd av en granne bör du hantera situationen enligt följande:

  1. Kontakta din störande granne på egen hand. Framför på ett sakligt sätt att du blir störd av hans eller hennes musikspelande etc.
     
  2. Hjälper inte detta, och störningen är på dagtid, kan du kontakta Kundcenter.
     
  3. På kvällar och helger kan du ringa vår Trygghetsjour på 0155-22 23 20. Vid anmälan kommer du att få beskriva störningen men även uppge dina egna kontaktuppgifter för att vi ska kunna återkoppla ärendet till dig i efterhand.

 

Om du själv får påtalan

Om du själv får klagomål så bli inte arg. Försök istället att sätta dig in i din grannes situation och fundera över vad du kan ändra på för att grannen framöver inte ska bli störd.

 

Blir man vräkt om man stör?

Nej, man blir inte av med sin bostad bara för att man stör en gång. Om störningarna upprepas riskerar man dock att bli uppsagd.

Däremot får man redan vid första störningen normalt betala en avgift, omkring 1 700 kr, som ersättning för den kostnad Nyköpingshem har för det anlitade vaktbolaget.

 

FAKTA - STÖRNING

I ett hyreshus låter det alltid. Men med störning menas att du blir mer störd i din bostad än vad som bedöms rimligt. Gränsdragningen är så klart svår.

En störning kan uppstå oavsett tid på dygnet, men på nätterna - när de flesta sover - är det så klart extra viktigt att du inte spelar hög musik etc.