Planerad nyproduktion

Vi står inför en mycket omfattande byggperiod. Planen är att färdigställa 1 000 nya bostadslägenheter under perioden fram till 2026. Ett arbete som kräver såväl kloka beslut och uthållighet.

Här är de produktioner som är planerade att sätta igång den närmaste tiden.

 

kv Förrådet - etapp 2

2015 stod första etappen av kvarteret klart. 104 moderna och trivsamma lägenheter i ett av stans absolut bästa läge. Nu planerar vi för etapp 2 i detta spännande projekt som omvandlar fd sopstation och industrimark till attraktiva bostäder.

FAKTA

Adress: Domän- och Husarvägen mfl

Antal bostäder: c:a 80

Planerat: ej klart

 

Åkroken - ett nytt historiskt lager

Mer centralt än så här kan det knappast bli. Storgatans välfyllda kommersiella och restaurangutbud ligger stenkastet åt ena hållet, och åt andra hållet kan du kasta stenen i nyköpingsån (vilket du så klart inte får göra :) ). Det här blir ett av de allra mest spännande projektet i Nyköping på länge. 

Mark med anor
Kring 2010 gjordes en av de mest omfattande utgrävningar som gjorts av en stadsmiljö från medeltiden. Många frågor på hur människor levde i 1200-1300-talets Nyköping fick svar djupt nere i de historiska lagren. Söker du på internet om utgrävningarna på Åkroken så hittar du en mängd spännande läsning.

Husen kommer att byggas ovanpå det parkeringsgarage som sedan en tid finns färdigbyggt.  

FAKTA

Adress: Slottsgatan mfl

Antal bostäder: c:a 30

Planerat: ej klart