Nyheter på hemsidan 2017

Här följer en kortare sammanställning av de nyheter som införts i och med nya hemsidan:

 

Hemsidan

Den nya hemsidan är responsiv, den anpassar sig efter din skärms storlek. Det gör det till exempel enklare att titta på den i mobiltelefonen.

Vi har också lagt ner en hel del energi på att utveckla innehållet på sidan. Målet är att svaren på de allra flesta frågorna som sökande och hyresgäster har ska gå att finna här.

 

För hyresgäster

Mina Sidor utvecklas hela tiden. Så småningom kommer du att kunna göra felanmälan direkt här på hemsidan. Vi jobbar också för att få in en funktion där du ska kunna boka din tvättstuga online.

 

För bostadssökande

För den bostadssökande innebär den nya sidan några nyheter:

 • Köpoäng istället för kötid.
  Du som sökande får en poäng för varje dag du står i kön så praktiskt innebär inte förändringen någonting för dina chanser att bli erbjuden en ny bostad.
   
 • Medsökande på en intresseanmälan upphör.
  Nya regler i personuppgiftslagen gör att man numera måste ha var sin intresseanmälan, även om man varit sammanboende i många år och också kommer att fortsätta vara det.
   
 • 18-årsgränsen för att stå i kön upphör.
  Den tidigare gränsen att du måste vara myndig för att kunna ställa dig i kön upphör. Regeländringen gör det möjligt för yngre att snabbare etablera sig på bostadsmarknaden.

 • Din intresseanmälan förlängs automatiskt när du loggar in.
  Dessutom har vi förlängt intervallet till att den alltid gäller i 1 år. Förändringen innebär alltså att du kommer att stå kvar i vårt kösystem så länge som du minst en gång per år loggar in under Mina Sidor.

 • När du skriver på ett nytt kontrakt raderas din befintliga intresseanmälan. Du kan ställa dig i kö igen 30 dagar efter kontraktskrivning (tidigare 1 år).

 

För sökande av förråd och bilplatser

Alla kan se vilka förråd och bilplatser som vi har lediga, men du måste vara hyresgäst om du ska kunna anmäla intresse på ett ledigt objekt.

MER INFORMATION

Hemsidan är uppdaterad med våra nya regler och arbetssätt. Är du hyresgäst eller sökande är det ett tips att ta en stund och läsa igenom det som kan tänkas beröra dig.