Nycklar och tillträde

Du har normalt tillträde till din nya lägenhet från klockan 12.00 den dag som ditt hyresavtal börjar gälla. Om det är en helgdag är det närmaste vardagen efter som räknas.

Nycklar

Nycklarna ska alltid passera kundcenter för kvittering. Du får normalt tre nycklar till lägenheten och ibland även nycklar eller taggar (elektroniska nyckelbrickor) till tvättstuga, portar etcetera.

Vill du ha extranycklar  eller taggar måste du beställa det via kundcenter. Lås och nycklar till eventuella extralås ansvarar du själv för.

Tidigare tillträde

Ibland kommer den som ska flytta ut och den som ska flytta in själva överens om vilka datum som ska gälla. Det är inget som Nyköpingshem har synpunkter på, men det finns några saker som då måste vara klara:

  • Meddela kundcenter
    Kommer ni överens om en annan överlämningstidpunkt ska kundcenter meddelas. Vi har arbeten (besiktningar, reparationer) som är planerade utifrån de tider och datum som vi känner till.

  • Ansvar för städning
    Kommer av- och inflyttande överens om ett överlämnande på annan tid än det som hyresavtalet säger, friskriver sig Nyköpingshem från ansvaret att lägenheten är ordentligt städad.

  • Ansvar för skador
    Inflyttning tidigare än det som framgår av hyresavtalet innebär också att den inflyttande övertar ansvaret för lägenhetens skick. Glöm därför inte att justera datumet med ditt hemförsäkringsbolag.

 

TILLTRÄDE

Normalt får du nycklarna till din nya bostad tidigast klockan 12.00 den dag som ditt hyresavtal börjar. Är det en helgdag är det vardagen efter som gäller.