Nycklar och tillträde

Du har normalt tillträde till din nya lägenhet från kl 13.00 den dagen ditt hyresavtal börjar gälla. Om det är en helgdag är det nästkommande vardag som räknas.

 

Nycklar

Nycklarna ska alltid passera Kundcenter för kvittering. Du får normalt tre nycklar till lägenheten och ibland även nycklar till tvättstuga, portar etc.

Vill du ha extranycklar måste du beställa det via Kundcenter. Lås och nycklar till eventuella extralås ansvarar du själv för.

 

Tidigare tillträde

Ibland kommer den avflyttande och den inflyttande hyresgästen själva överens om vilka datum som ska gälla. Det är inget som Nyköpingshem har synpunkter på, men det finns några saker som då måste vara klara:

  • Meddela Kundcenter
    Kommer ni överens om en annan överlämningstidpunkt, meddela då Kundcenter detta. Vi har arbeten (besiktningar, reparationer etc) som är planerade utifrån de tider och datum vi känner till.

  • Ansvar för städning
    Kommer av- och inflyttande överens om ett överlämnande på annan tid, än det som hyresavtalet säger, friskriver sig Nyköpingshem från ansvaret att lägenheten är ordentligt städad.

  • Ansvar för skador
    Inflyttning tidigare än det som framgår av hyresavtalet innebär också att den inflyttande övertar ansvaret för lägenhetens skick. Glöm därför inte att justera detta även till ditt hemförsäkringsbolag.
 

 

 

TILLTRÄDE

Normalt får du nycklarna till din nya bostad tidigast kl 13:00 den dagen ditt hyresavtal börjar. Infaller detta på en helgdag är det nästkommande vardag.