Du och dina grannar

Du och dina grannar har rätt till ett lugnt och tryggt boende. Tillsammans skapar ni förutsättningarna för det.

Att bo i ett flerfamiljshus ger en möjlighet till trivsel och gemenskap. Men det ställer också krav på att alla vi som bor och lever där visar respekt för varandra. Du får aldrig störa dina grannar, samtidigt måste vi alla vara medvetna om att det låter i ett hus.

Prata med din granne

Efter att ha ägt och förvaltat hus i många år vet vi att det ibland uppstår situationer där grannar irriterar sig på varandra. Vi vet också att den bästa lösningen är att prata med varandra, inte om. Det låter enkelt - och ger oftast bäst resultat!


Att lära känna sina grannar är också ett utmärkt sätt att höja trivseln i boendet. Vem vet, kanske kan det bli en god vän för livet, eller i alla fall någon som du kan kontakta nästa gång du behöver hjälp med att hänga upp gardinerna?

Trivselregler

Här på hemsidan kan du läsa om det mesta om vad som gäller för våra bostäder. Vissa saker finns det särskilda regler kring, som till exempel utemiljön, tvättstugan och miljöhuset. Om alla som bor hos oss lär sig reglerna lovar vi att boendet kommer att fungera mycket bättre!

Vilka regler gäller hos Nyköpingshem? Bostadshandboken ger dig svaren!