Du och dina grannar

Du och dina grannar har rätt till ett lugnt och tryggt boende. Tillsammans skapar ni förutsättningarna för detta.

 

Att bo i ett flerfamiljshus innebär många möjligheter till trivsel och gemenskap. Men det ställer också en hel del krav på att alla vi som bor och lever där visar respekt för varandra. Som boende i ett hus får man aldrig störa sina grannar, men samtidigt måste man också acceptera att det låter i ett hus.

Prata med din granne

Efter att ha ägt och förvaltat hus i många år vet vi att det ibland uppstår situationer där grannar irriterar sig på varandra. Vi vet också att den bästa lösningen för alla är att prata med varandra, inte om. Kanske kan låta lite trivialt, men det fungerar oftast – vi lovar.

Att lära känna sina grannar är också ett utmärkt sätt att höja trivseln i boendet. Vem vet, kanske kan det bli en god vän för livet, eller i alla fall någon som du kan kontakta nästa gång du behöver hjälp med att hänga upp gardinerna.


Trivselregler

Här på hemsidan kan du läsa massor om både förbud och tips, men i ditt boende finns ibland också särskilda regler kring utemiljö, tvättstuga, miljöhus mm. Om alla som bor lär sig dessa regler, så lovar vi att boendet kommer att fungera mycket bättre – till allas nöjdhet.