Bokningsregler

Är du intresserad av någon av våra lediga lägenheter ska du göra en bokning. En bokning innebär inte att du måste tacka ja om kontraktet erbjuds dig, men du ska bara boka intresse på lägenheter som är rimliga bostadsalternativ för dig.

 

Inte först till kvarn...

Ett objekt ligger ute för bokning på hemsidan under normalt en veckas tid. Det spelar det ingen roll när under veckan som du bokar ditt intresse. Det är dina köpoäng som avgör din köplats.

Någon som bokar sitt intresse dagen efter dig, men som har fler köpoäng, kan alltså placera sig före dig i kölistan. Hur aktiv du är med dina bokningar, eller hur ofta du loggar in, påverkar inte dina möjligheter att snabbare bli erbjuden en bostad.

 

Maximalt tre samtidiga bokningar

Du kan ha max tre bokningar samtidigt. För varje bokning ser du din aktuella köplats. Även om köplatsen kan förändras under den vecka som bokningstiden pågår, ger den ändå en signal om vilka chanser du har.

En bokning på en lägenhet försvinner automatiskt från dina bokade objekt när vi skrivit kontrakt med någon annan (eller dig).

 

Efter visningen - tackar du ja eller nej?

De som har flest köpoäng blir kallade till visning. Kallelsen skickar vi till din e-postadress (med brev om du saknar e-post). Om du blivit kallad men ångrar dig innan visningen och inte längre är intresserad, måste du meddela oss det.

Om du inte är en av dem som fått kallelse till visningen, kan du själv när som helst avboka ditt intresse.

Först efter visningen tackar du ja eller nej till att skriva eventuellt kontrakt.

VIKTIGT OM VISNING

Om du blir kallad till visning ska du:

  • Komma till visningen eller höra av dig vid eventuellt förhinder
  • Svara ja eller nej efter visningen

Läs mer om att du annars riskerar att spärras från att söka lägenhet i sex månader.