Bokningsregler

Är du intresserad av någon av våra lediga lägenheter ska du göra en bokning. En bokning innebär inte att du förbinder dig till ett eventuellt kontrakt, men du ska ändå bara boka intresse på lägenheter som är rimliga bostadsalternativ för dig.

 

Inte först till kvarn...

Ett objekt ligger ute för bokning på hemsidan under normalt en veckas tid. Under denna vecka spelar det ingen roll när du bokar ditt intresse. Det är dina köpoäng som avgör din köplats, inte när du bokat ditt intresse.

Någon som bokar sitt intresse dagen efter dig kan alltså placera sig före dig i kölistan om denne har mer köpoäng. Hur aktiv du är med dina bokningar, eller hur ofta du loggar in, påverkar inte dina möjligheter att snabbare bli erbjuden en bostad.

 

Maximalt tre samtidiga bokningar

Du kan ha max tre bokningar samtidigt. För varje bokning ser du din aktuella köplats. Även om köplatsen kan förändras under den vecka som bokningstiden pågår, så ger den ändå en signal om vilka chanser du har.

En bokning på en lägenhet försvinner automatiskt från dina bokade objekt när vi skrivit kontrakt med någon annan (eller dig).

 

Efter visningen - tackar du Ja eller Nej

De med mest köpoäng blir kallade till visning och det är först efter visningen som du ska tacka ja eller nej. Vi skickar kallelsen till visningen till din e-postadress (brev om du saknar e-post).

Om du inte är en av dem som fått kallelse till visningen, kan du själv när som helst avboka ditt intresse.

VIKTIGT OM VISNING

Om du blir kallad till visning ska du:

  • Komma till visningen eller höra av dig vid ev förhinder
  • Svara Ja eller Nej efter visningen

Läs mer om att du annars riskerar att spärras för att söka lägenhet i sex månader.