5 steg till en ny bostad

Här är din väg till en ny bostad hos Nyköpingshem.

1. Intresseanmälan

För att stå i vår bostadskö måste du göra en intresseanmälan. Det gör du enklast här på vår hemsida. Du börjar samla dina köpoäng direkt efter din registrering. En intresseanmälan gäller i ett år och för att stå kvar i kön måste du förlänga din anmälan.

2. Boka intresse på lediga lägenheter

På hemsidan publiceras de lägenheter som är lediga för uthyrning. När du loggat in kan du boka intresse på maximalt tre lägenheter samtidigt. Du ska bara boka intresse på dem som är bostadsalternativ för dig.

Lägenheterna ligger normalt ute på hemsidan under en vecka och det spelar ingen roll när under veckan som din bokning sker. Det är först när bokningstiden är slut som kölistan på respektive lägenhet fastställs.

3. Visning

De som har flest köpoäng på respektive lägenhet bjuds in till visning av bostaden med tillhörande miljöhus och tvättstuga. På visningen finns alltid någon från Nyköpingshem med.

Under visningen får du en utförlig beskrivning av bostaden och möjlighet att ställa frågor. Först efter visningen ska du bestämma dig om du är fortsatt intresserad.

4. Kontrakt

Den som har mest köpoäng och som har tackat ja till lägenheten erbjuds kontrakt. Efter det görs olika kontroller enligt vår uthyrningspolicy. Uppfylls inte kraven på en ny hyresgäst går lägenhetserbjudandet vidare till nästa sökande.

Du ska ha en gilltig hemförsäkring för att få skriva på ett hyresavtal för bostad.

 

5. Inflyttning

När det är dags för inflyttning ska nycklarna först kvitteras på Kundcenter. Tillträde sker i regel tidigast kl 13.00 den första vardagen i månaden.
Kort efter inflyttningen får du en kopia på det senaste besiktningsprotokollet. Du ska omgående kontrollera att innehållet i protokollet stämmer med din uppfattning om lägenhetens skick.