Första väggarna i Ladugården på plats

Urban Granström monterar en av de första väggarna i kvarteret Ladugården.

Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande i Nyköping, var på plats när de första väggarna i kvarteret Ladugården monterades idag. Med stort intresse tog han liksom Niklas Franzén (V) och Malin Hagerström (MP) del av hur bygget av de 70 nya hyreslägenheterna, som beräknas vara inflyttningsklara sommaren 2019, fortskrider.

- Nya hyresrätter är en helt avgörande pusselbit för Nyköpings tillväxt. Vi fortsätter att arbeta tillsammans inom kommunen för att se till att det blir verklighet, säger Urban Granström.

Under ledning av Peabs Johan Forsling och Kristoffer Estevie blev det också lite praktiskt arbete för Urbans del inne i det som ska bli en trea på 66 kvm.

Nyköpingshem investerar stort i området utmed Lennings väg som är under framväxt. Här låg tidigare en återvinningsstation och med en längre blick i backspegeln låg en av Nyköpings fyra kungsladugårder här, därav namnet. Kvarteret Stian som färdigställdes 2015 utgjorde första etappen med sina 104 lägenheter och Ladugården innebär ett tillskott med 70 lägenheter, från ett rum och kök upp till fyra. Fyrorna är smart planerade för att kunna fungera som generationsboende med två separata ingångar. Här kan du läsa mer om nybygget och se hur det kommer att bli!

Husen byggs enligt Miljöbyggnad silver, en standard som bland annat innebär att hänsyn tas till energianvändningens påverkan på miljön och att husen byggs med miljöanpassat material, läs gärna mer om det här