Flyttfåglar besökte nybygge

- Det här kan vara ett drömläge för oss. Grönt och fritt, och nära det mesta som vi gillar. Det säger Cecilia Tomasson och Jonas Svehn när de gör ett studiebesök på platsen där NCC bygger två åttavåningshus åt Nyköpingshem.

Husen i kvarteret Stormfågeln började byggas under våren och kommer att ge 82 hyresrätter med inflyttning runt årsskiftet 2019-2020. Kanske är det här som Cecilias och Jonas framtida hem finns.

Sedan ett par år tillbaka hyr de en inte helt billig lägenhet i en gammal grosshandlarvilla i centrala Södertälje. Innan dess bodde de i Norge och Jonas har ett förflutet som hockeyspelare i USA. Att välja en nyproducerad lägenhet känns som ett tänkbart framtidsscenario.

- Nyköping är ett bra alternativ när vi ska se oss om efter ett annat boende så småningom, säger de. Nyckeln är hur pendlingsmöjligheterna ser ut, eller läget på arbetsmarknaden.

Cecilia, som är nyexaminerad kriminolog, ser Stockholmsområdet som sin främsta arbetsmarknad och räknar med att behöva pendla om det blir en flytt till Nyköping. Jonas studerar till gymnasielärare och är öppen för jobb i Nyköpingstrakten.

När de kliver runt på bygget, som ännu så länge bara kommit en våning upp känner de sig hoppfulla över att de kanske, trots att de inte stått så länge i Nyköpingshems bostadskö, ändå kan ha en chans att bli erbjudna en lägenhet här.

Cecilia Tomasson och Jonas Svehn besöker byggarbetsplatsen vid kvarteet Stormfågeln. Foto: Bobo Lindblad.

Cecilia Tomasson och Jonas Svehn besöker byggarbets-
platsen där kvarteret Stormfågeln byggs. Foto: Bobo Lindblad

Läs mer om de nya husen i kvarteret Stormfågeln!

Gå husesyn och se hur lägenheterna blir!