Förhandlingen klar om nybyggnadshyror

Nyköpingshem har kommit överens med Hyresgästföreningen om hyresnivån för de 181 nya lägenheter som blir inflyttningsklara de närmaste åren.

Hyran för de nyproducerade 152 lägenheterna i kvarteren Ladugården och Stormfågeln landar på samma nivå; 1725 kr/kvm/år exklusive vatten och el. Något högre blir hyran i kvarteret Åkroken; 1790 kr/kvm/år exklusive vatten och el.

För att få en indikation om månadshyran kommer en genomsnittlig tvårumslägenhet på 58 kvadratmeter i Stormfågeln och Ladugården att kosta cirka 7 400 kr och motsvarande i Åkroken cirka 9 100 kr. Innan samtliga lägenheters hyror kan presenteras måste en del tekniska frågor som möjligheten att mäta el- och vattenförbrukningen individuellt lösas, men i höst räknar Nyköpingshem med att alla som är intresserade ska kunna ta del av dem på Nyköpingshems hemsida.

- Vi i Hyresgästföreningen tycker att det är spännande och mycket intressant att få vara med och ta ansvar för bostadsmarknaden i Nyköping. Det är också bra att vi kom in tidigt i processen, säger Fredrik Malmberg, förhandlare på Hyresgästföreningen. Det gör det lättare för oss att komma överens.

- De här lägenheterna ger ett välkommet tillskott till hyresmarknaden och är helt i linje med Nyköpingshems ägardirektiv om att bygga nya hyresrätter. Förhandlingen med Hyresgästföreningen har varit givande och det vi har kommit överens om är bra både för Nyköpingshem och för hyresgästerna, säger Johan Eriksson, vd på Nyköpingshem.

Illustration över kvarteret Ladugården.

Ungefär så här kommer det nya kvarteret Ladugården vid Tessinområdet att se ut...

Illustration av kvarteret Stormfågeln

... och kvarteret Stormfågeln i Rosenkälla...

Illustration över kvarteret Åkroken.

...och kvarteret Åkroken i centrala Nyköping.