Pressmeddelande: Rökfria lägenheter bland nya hyresrätter

Den 3 januari börjar uthyrningen av lägenheterna i kvarteret Ladugården och till sommaren står 70 nyproducerade hyresrätter klara för inflyttning.

Det expansiva området vid Husarvägen och Östra Kungsladugårdsvägen börjar bli klart. Efter årsskiftet sätter uthyrningen igång och en visningslägenhet ställs i ordning så att presumtiva hyresgäster kan känna in hur det skulle vara att bo där. Av de fyra husen kommer ett att vara helt rökfritt.

- I nyproduktion har vi en bra möjlighet att möta hyresgästernas önskemål om rökfritt boende, säger Martina Hefling, kundcenterchef.

De 15 lägenheter det handlar om är Nyköpingshems första helt rökfria bostäder. Där blir det inte tillåtet att röka inne i lägenheten eller ute på balkongen eller uteplatsen, eller ens i närheten av huset.

- I längden tjänar både du som bor och vi som hyr ut på det här. Röksanering är kostsamt och en inrökt lägenhet är något som hyresgästen måste betala för. Grannar som far illa av rökning är också ett av de vanligaste störningsärendena som vi hanterar, fortsätter Martina Hefling.

Hugade hyresgäster till lägenheterna i det rökfria huset får dock tåla sig lite till. Först i början av mars släpps de för uthyrning.


Läs mer om kvarteret Ladugården och klicka dig runt i den virtuella husesynen där du kan se hur alla lägenheterna ser ut och vad de kostar att hyra.

Tidplan för uthyrning

3 januari - 16 januari: Hus 2

17 januari - 30 januari: Hus 4

21 februari - 6 mars: Hus 1 (rökfritt)

7 mars - 20 mars: Hus 3